„Sokan azt gondolják triviálisnak, hogy egy bizonyos anyagi szint elérése ad meg az embereknek egy alapvető függetlenséget. Ezt így túl felszínes gondolkodásnak tartom. Nem hiszem, hogy aki gazdag, az feltétlenül független. Sőt, sokszor pont az ellenkezője igaz.

{loadposition content_adsensecontent}

Szerintem minden fejben dől el, és akkor lesz igazán szabad valaki, ha megfelelő szinten függetleníteni tudja magát a térbeli, időbeli és társadalmi kötöttségektől. Sokszor pont az a lényeg, hogy meg szabaduljunk az anyagi biztonság kényszerképzetétől.

Jelenlegi életmódom most van átalakulóban, egy szellemibb életet szeretnék élni. A jóga nagyon rég óta meghatározó dolog az életemben, mintha mindig is ezzel akartam volna foglalkozni. „Ahhoz, hogy megismerd a világot, nem kell kimenni a szobából.”

Ha ezt elkezded megélni, az nagyon erős élmény, és elvezethet egy fontos felismeréshez, amely után a sok küzdelem értelmetlennek tűnik (és néha viccesnek). Persze a célokért azért tenni is kell, de egyrészt semmit sem szabad erőltetni, másrészt nem mindegy, hogy mik a célok. A függetlenség legfontosabb összetevője a helyes gondolkodás.

A legtöbb gubancnak sokszor 100-szor egyszerűbb a megoldása, mint ahogy azt az emberek gondolják. Legutóbbi élményem ezzel kapcsolatban is egy tipikus történet. Egy lány ismerősöm nagyon régóta elégedetlen volt a munkájával. Szívesen pályát módosított volna, de ez kicsit kockázatos lépésnek tűnt. Az ezzel kapcsolatos félelmeit az is növelte, hogy azt gondolta, szülei nagyon nem helyeselnék a lépést.

Nagyon sokáig rágódott az egész váltáson, és sokat is panaszkodott e miatt a környezetében. Hosszas unszolásra meglépte a váltást, és meglepő módon még a szülei sem reagáltak negatívan.”


Szöveg és fotó: Wavrik Gábor

Андрей Павелко личная жизньfree nude live camsгрузоперевозки тарифыCORD COMPOSITEкак чистят каналы зуба11 способоввыбираем ноутбук