Igazi mediterrán hangulat fogad: az egyik falon a virágos csempén végig sonkák lógnak, a másik oldal tele borospalackokkal, az ablakok mellett bikaviadalok képei.

{loadposition content_adsensecontent}

A hely „tapas”airól híres. A tapas olyan spanyol étel, ami előétel adagnyi, mégis sokszor főételként eszik a jóemberek, többet egyszerre. A tapas-kultúra nálunk még nem nagyon terjedt el, de egyre népszerűbb. Ezt bizonyítja az is, hogy nemrég megnyílt a második Pata Negra és 2006 óta folyamatosan nő a forgalom, válság ide, válság oda. Pedig a minőségből nem engednek, sőt folyamatos a fejlődés! Pár éve a magyar vendéglátóipar is eljutott oda, hogy az igényesebb éttermek a halételeket nem fagyasztott halakból készítik, hanem frissből. Ebben a Pata Negra is élen jár.

Hetente kétszer vásárolnak friss halat egy cégtől, amely a mediterrán és északi tengerből közvetlenül szállítja az árut, így nincs kiolvasztás, megmarad az eredeti állag és íz. A két tulajdonos évente többször megy továbbképzésre Spanyolhonba, egyikük, Szilveszter több évig kint dolgozott a vendéglátóiparban. Mindez együtt azt eredményezi, hogy a hely teljesen autentikus! Körültekintő válogatás után a következő falatkákat kóstoltam végig: tőkehal zöldség-ágyon fokhagymás majonézzel, sült kacsa sült almával, párolt spenót sonka darabokkal, sült mini gombák. Kellemesen, könnyen jóllaktam, és remek kulináris utazásban volt részem!

Mindegyik étel kiváló volt, de a legnagyobb meglepetést a spenót okozta. Az valamit nagyon tud! Mint kiderült, a visszajáró vendégek 90%-a helyből kirendeli, és ahhoz választ valamit. A tőkehallal pedig Budapest egyik legjobb halételéhez volt szerencsém. Egy szó mint száz, a Pata Negra ideális hely egy virtuális mediterrán utazásra.


— Pata Negra: Pest: 1091 Bp, Kálvin Tér 8. +36 1 215 56 16, patanegrapest@patanegra.hu, 11-24h, Buda: 1023 Bp, Frankel Leó Út 51. +36 1 438 32 27, patanegrabuda@patanegra.hu, 11-24h, www.patanegra.hu

приложение WPSднепропетровская кожаная обувьизменить сниппетCRANE ACCIDENTShow muchперевозки дешевыепрофориентация онлайн