A 2009-ben létrehozott Fogasház célja, hogy közérthető formában, egymás mellett mutassa be a kortárs művészeti és civil aktivitásokat, a közönséget nem szeparálva, hanem bevonva az adott tevékenységbe.

{loadposition content_adsensecontent}

Céljuk az, hogy az érdeklődők ne csak passzív tudásra tegyenek szert a programok látogatása során, hanem olyan naprakész tudást szerezzenek, amit a hétköznapi életükbe integrálva jobban megérthetik a körülöttük zajló folyamatokat, tudatosabban alakíthatják a mindennapjaikat.

A Ház, a Kohó Kulturális és Közművelődési Egyesület kulturális központról alkotott koncepciója alapján, annak egy adott, VII. kerületi bérházra alkalmazott modellje szerint működik. A lehető legtöbb művészeti ágat felvonultatva alakítja ki programkínálatát, és műtermet, műhelyet biztosít több pályakezdő, fiatal művésznek is. Az épület a városi térbe ágyazódva aktívan kommunikál több egyetemmel, csoporttal, műhellyel, civilszervezettel, közösséget építve maga köré.

A Fogasházban Zipernovszky Kornéllal, a FidelioEsttel és a Kőbányai Zeneiskolával együttműködve, beindult a Jazzfogócska című jazz és világzenei sorozat. Helyet biztosítanak a Kárpáti Péter vezette Lakásszínháznak és az Ágens Társulanak is. 2010 októberében, a Kohó Egyesület szervezésében nyílt meg a Demo Galéria, amelynek kiállítótere elsősorban a középés keleteurópai kortárs vizuális művészetekkel foglalkozik, a városi élet problematikájára fókuszálva.

A Demo Galéria működtetésében az Egyesület együttműködik a Képzőművészeti Egyetem Képzőművészet-elmélet Tanszékével, a Videospace Galériával, a Lumen Galériával, az Impex Művészeti Szolgáltatóval és a Rajztanárok Országos Egyesületével.

Idén indult ELTE-s diákok szervezésében a WEIRD Meetup sorozat, amely a hallgatók bevonásával tárgyal aktuális társadalmi problémákat. Az első alkalom a Wikileaks botránnyal foglalkozott, a második Észak-Korea propagandaművészetével. Ezek mellett, rengeteg más esemény, filmklub, koncert, performansz kapott már helyet a Fogasház falai között, itt mutatta be Városember című lemezét először a hazai sztárzenekar, a 30Y, április elején helyszínül szolgálhatott a Fringe Fesztiválnak, de szerveztek már lakodalmat is az újászületett bérházba.


— Bármikor is látogatsz el a Fogasházba, a jó program mindig garantált! További információért, látogass el ide: www.fogashaz.hu, Budapest VII. Akácfa utca 51

Павелко тендервок калининградфильтр пандамоноблок hp pavilion 23дешевые транспортныекак растушевать карандашseo продвижение