Anemzetköz konyhával rendelkező Karma étterembe lépve már a belső tér is harmonikus eklektikusságot sugall.

{loadposition content_adsensecontent}

Portugál cserépminta, észak-afrikai világítótestek, európai székekasztalok, ázsiai szobrok, északi faházakat idéző kandalló. Az eklektika mégsem zavaró, hanem pont, hogy melegséget kölcsönöz a helynek a mellett, hogy minőségi a design. Szerintem ez a legkellemesebb belső terű hely a Liszt Ferenc téren. Az étlapon is megtaláljuk szinte minden égtáj ételeit: görögöt, wokban készítettet, nyugat-európait, vagy akár indiai finomságokat. Mivel nyugatra akartam képzeletben utazni, egy franciásan elkészített kacsát kértem. Általában elég bizalmatlan vagyok a túl meglepő összetevőkből kialakított egytálételekkel, mert sokszor inkább művészieskedők, mint művésziek, de az most meglepett! A gyümölcsmártásban eleve szokatlan látványt nyújtottak a benne úszkáló ropogós birsalma darabok.

A kacsa „steak”-esen volt elkészítve, ami a politikailag korrekt verziója annak, amit egyszerű magyar emberként úgy mondanék, majdnem nyers volt, de mégsem rágós. És akkor jött a felszállás. A szósz tökéletesen harmonizált a kacsaszeletekkel, és a köretként tálalt tócsnival. Hiába, ha sikeres egy közepesen drága étterem, annak biztosan megvannak a maga kis kulináris titkai azon felül, hogy a város egyik legfrekventáltabb részén tudtak ingatlant szerezni a tulajdonosok.

A 2003 óta működő Karma is megérezte a válságot (főleg a magyar vendégek száma csappant meg, nem a turistáké), mégis büszkék arra, hogy a környéken a három legforgalmasabb étterem között vannak. Nem csoda. Amikor először kaptam be a szószos kacsafalatot, nyugodtan karatyolhattak volna hozzám gallul, simán rámondtam volna bármire: „Oui”. Utaztam.


— Karma Étterem, Budapest VI., Liszt Ferenc Tér 11, Nyitvatartás: 11:00 02:00, Asztalfoglalás: +36 1 413 6764 www.karmabudapest.com

Чехунов Денис Николаевичтеги keywords descriptionблог интернет маркетингкисти для макияжа фотовеб телегаvoyage kamchatkavie nocturne