Minden hónap első vasárnapján régiség-vásárt rendeznek miskolcon.

{loadposition content_adsensecontent}

Nem is lehetne jobban eltölteni az oly’ becses vasárnap délelőttün- ket, mint egy rögtönzött piacon nézelődve, és valódi kincsekre lelve a helyenként giccses, de többnyire meg- mosolyogtató csecsebecsék között. Keresgélés közben pedig dobhártya simo- gató furulyazene szól a háttérben, a levegőben pedig forralt bor és kürtős- kalács édes illata kering.

Szeretem a régi dolgokat, talán azért, mert érdekel a történelem. Viszont nem a tankönyvekben leírt és az iskolában taní- tott történelem érdekel igazán, hanem a sorok között bújkáló törénelem, amely a lélekben, s a memória leghátsó, eldugott részeiben rejtőzik. Az arcok mögötti történeteket akarom tudni, és a szemé- lyes tárgyak történelmét, melyek hosszú éveken keresztül fontosak voltak valaha valakinek, és nap mint nap megfogták, felemelték, és használták őket. Éppen ezért szeretem annyira a régiségvásárt: egészen különleges hangulata van, melyet sehol máshol nem ízlelhetünk meg, ha vásárlásra kerül a sor.

A miskolci régiségvásár jól ismert és egészen népszerű, már évek óta rendsze- resen megrendezik, kereskedők és vásárlók egyaránt érkeznek távoli városokból, még külföldről is. Valószínű- leg ez az oka annak, hogy a régiségek helyenként meglehetősen drágának tűn- nek, míg máskor maguk a kereskedők sem tudják pontosan, hogy mennyit érnek az eladásra kínált áruk, és túl sokat kérnek értük.

Viszont még akkor is érdemes szétnézni a vásárban, ha nem engedhetjük meg magunknak a valódi kincseket, főleg a különleges hangulat és egy kis időutazás miatt. Nagyon finom forralt bort, rumos teát, különféle kávékat, kürtős kalácsot, lángost, lep- csánkát, hurkát-kolbászt, és sok más tipikus magyar ételt is árulnak, valóságos örömünnep az ízlelőbimbóknak.

És nehogy elfelejtsem megemlíteni, hog ya régiségvásárban rengeteg ke- reskedő kínálja antikvár könyveit is! Magyar nyelvű szépirodalmi művek ezrei között válogathatunk, és a legtöbb darabot akár már száz forintért is hazavi- hetjük. Hát mi a valódi kincs, és az igazán jó üzlet, ha ez nem az?


, Foto: Http://Peurmeleluirobinzon.Blogspot.Com

лобановский александр компроматспособы укладки паркетаклоакинг вкmelannettbalance your budgetтуры баликонверсии отслеживание