A belváros szívében, a Nagymező utca 20-ban van egy nagyhírű kis kávézó, családias hangulattal, kellemes nyitva-tartással. szabó tünde üzletvezetővel beszélgettünk.

{loadposition content_adsensecontent}

THINK: Nagyon hangulatos a hely, látszik, hogy átgondoltan lett kialakítva a belső design, még ha eklektikus is. Egy dolog azért kicsit meglepő: a bugyi-zöld fal.

SZT: Inkább kórház-zöldnek mondanám. A kávézó egy műemléképületben van, Mai Manó egykori udvari fotográfus épületében. A Műemlékvédelmi Hivatal ragaszkodott ehhez a zöld színhez. Először nekünk is furcsa volt, de miután "megtelt" a fal képekkel és tükrökkel, kifejezetten megszerettük.

A Mai Manó név is a hivatal előírása volt, de ez teljesen egybevágott az elképzeléseinkkel, ugyanis szerettünk volna egy kiállító-helyet teremteni fiatal, fél-profi és kezdő fotósoknak, ahol megmutathatják magukat. Az első kiállításunk egyébként a mester (Mai Manó) gyerekfotóiból rendeztük, nagy siker volt. Azóta is havonta frissülnek a kiállított képek, és folyamatosan új fotósok jelennek meg, egy évre előre be vagyunk táblázva. Egyébként elég sok képet el is adnak. A mostani kiállító például már ötöt.

THINK: Pár hónapja, amikor itt jártam, láttam Csányi Sándort, itt kávézgatott. Gyakran járnak ide színészek?

SZT: Mivel itt a "Pesti Broadway" közepén nyitottunk, szezonban nagyon sok színész jár ide, sokan közülük törzsvendégek, van, aki már puszi pajtás. Pár név azok közül akik járnak, vagy jártak ide, a teljesség igénye nélkül: Csányi, Garas, Kulka, Eszenyi, Wayna, Alföldi, Dobó Kata, Nagy Zsolt. Van olyan, hogy itt próbálnak, de olyan is, hogy előadás után itt vezetik le a feszültséget.

THINK: Nem féltek az elmúlt pár évben tömegesen megnyíló kávéházláncok konkurenciájától?

SZT: Nem igazán. Úgy gondoljuk, hogy egész más fajta, jobb minőségű kávét szolgálunk fel, és más módon. Ott jellemzőbb a nagyüzem. Mi nálunk családias a légkör, a felszolgálók sokszor elbeszélgetnek a vendégekkel. A kiállítások is adnak egy egyedi hangulatot a helynek. Ha megnézed az olaszokat, ott nagyon kevés frenchise kávéházlánc van, nem véletlenül.

THINK: Mire vagy a legbüszkébb?

SZT: Arra, hogy a Manó az első boltvezetői munkám, és 8 éve töretlenül sikeres. Mindig vannak új dolgok, és nagyon stabil és jó a felszolgáló gárda. Többször is volt olyan, hogy valaki elment, majd visszajött hozzánk dolgozni. Az étlapról pedig leginkább a helyben sütött friss croissant ajánlom tejeskávéval, narancslével, reggelire, isteni (összesen 1300 Ft-ért)!


Mai Manó Kávézó – H-1065 Budapest-Terézváros, Nagymezõ utca 20, Tel: 473-2666, Fax: 473-2662, maimano@maimano.hu, www.maimano.hu

Андрей Павелко родителимембранный расширительный бакпоставщики китаяреклама бесплатнаямои фото в гугланализ сайтаколл центр москва