Mikor kislány voltam, nagyon szerettem sütni.

Főzni nem annyira, de mindent összevetve szerettem kreatívkodni a konyhában (is). aztán volt egy – hosszú – időszak, mikor csak a zöldségleves ment – mert egyszerű és imádom -, azon kívül semmi mást nem voltam hajlandó a konyhában alkotni. ha meg is próbáltam, mert kellett, általában nem jól “sűlt” el, hogy stílusos maradjak. Aztán lett egy barátom, aki szeretett főzni és szerette, ha főznek neki. Ígyhát megint elkezdtem és újra megszerettem.

{loadposition content_adsensecontent}

Szóval szeretek főzni. Megint. Imádom a rántott leveseket, a főzelékeket. Hál’Istennek a barátom is szerette a főziket – neki ez újdonság volt ausztrál lévén, de imádta. Én meg főztem neki… néha… ha jó fiú volt. Általában nem nézem a szakácskönyveket, inkább anyukámat hívom fel, ha jó kis magyaros cuccról van szó. De azt már rég megtanultam, hogy 2 deci tejföllel kell a rántást elkészíteni egy nagy adag leveshez, vagy főzelékhez. FINCSIIII.

Ma is főzeléket főzök. Barátom már rég hazament, de azért én még szeretek főzni – magamnak, néha barátoknak. Ma is így van ez. Sarki bolt, tejföl. S amin megakadt a szemem az nem az ára – sarki bolt a belvárosban, úgyis több, mint a madaras teszkóban -, hanem az űrtartalma: 140 g. Száznegyven gramm!!!!!! MICSODAAAA?? Meddig megyünk még lejjebb? Eddig még sikerült az eredeti tejfölösdoboz magasságát megtartani a 175, majd 150 grammos átverésekkel, hogy ne legyen annyira feltünő, de ez már nemcsak karcsú, de alacsony is. Vagy erre mondják, hogy “legalább a mienk”? Hja, az ára természetesen nemhogy alacsonyabb, de magasabb a 150 grammot még tartó bajtársaiétól.

Most mit kezdjünk a régi sütisreceptekkel, amikhez “egy pohár tejföl” szükségeltetik? Vigyáznak az alakunkra. Nehogy úgy járjunk, mint nyugatabbra tőlünk egyes népek, akik többsége lábujjait már csak periszkóppal látja. Ép testben ép lélek – ez így van. De a testi épségünknek szellemünk kiegyensúlyozott volta is szerves része. És én majd’ szélütést kaptam a 140 grammos tejföl láttán.


zsandika.wordpress.com

Чехунов прокурорэкскурсионные туры выходного дняпаркет харьков ценаhome budget management softwareмакияж для серо зеленых глаз блондинокfly смартфоныпланшет apple