Nyitás óta járok a japán Wasabi-ba, rengeteg pénzt hagytam már ott. Nem hazudtolom meg sosem származássom (magyar), és próbálok mindig annyit enni a fix pénzért, amennyi belém fér.

{loadposition content_adsensecontent}

A rekordom 35 kistányér, ami nem hangzik annyira soknak, de ha hozzá teszem, hogy ebben rengeteg főétel és köret is van, illetve, hogy kb negyed annyit tudok enni, mint 20 éves koromban, úgy már nem rossz, igenis büszke vagyok rá! Igaz, az elmúlt pár évben a választék kicsit visszaesett (pl tomago nigiri csak elvétve jelenik meg a szalagon), a minőség még mindig nagyon jó. Ha egy étterem sokáig sikeres, és már négyet is nyitottak belőle, akkor elkényelmesedik, és a tulajdonosi-vezetői jelenlét sem tud olyan hatékony lenni.

A finom ételeken, gyorsaságon, praktikusságon és elviselhető árszinten kívül van még egy olyan tényező, ami miatt bármikor szívesen betérek ide: a belső enterieur. A minimalista ázsiai stílus talán a legszebb a városban. Aki ismeri a sushi-k és teriyakik világát, nagyrészt tudja, mit válasszon a szalagról. Viszont ők sem biztos, hogy kiválasztanák azt az édességet, ami egyrészt kicsit helyi sajátosság, másrészt szerencse kell ahhoz, hogy rámozduljon az ember. Nem mindig van a szalagon, és nem túl bizalomgerjesztő, mivel úgy néz ki, mint egy kicsit állott-bebarnult tejszínhab a szójabab-hab!

Mindent egybe vetve a Wasabi egy keleti utazás, nyugati színvonalon, magyar árakkal!


— Wasabi Wok És Sushi Étterem, VI. Ker., Podmaniczky U. 21, Mom Park Xii. Ker. Alkotás Út 35, Iii. Ker. Szépvölgyi Út 15., (Kolossy Tér), Tel: +36 1 430 1056, www.wasabi.hu

Чехунов ДНred square moscowj&gsalesтеста какraskrytka.xyzпо смартфоныrestrictions de voyage vers la russie