Na végre, már ki voltam éhezve egy jó kis Woody Allen-re! A 75 (!) éves művész évről évre hozza a tőle megszokott színvonalat, és mindig tud valami újat is mutatni.

De most nem erről akarok írni, hanem arról, milyen leleményesen smárolta végig egész Hollywood-ot.

{loadposition content_adsensecontent}

Az 1990 és 2004 közötti 15 évben, vagyis amikor már emblematikus rendezővé vált (kb 55 évesen), de még 70 éves kora előtt minden évben módszeresen rendezett egy filmet, melyekből 10 filmben szerepelt Ő maga is. Ebben a 10 filmben – minő véletlen – összesen 10 híres hollywoodi dívát csókol végig, átlagban filmenként egyet, ha nem számítom azt a hármat (Dianne Keaton, Goldie Hawn, Mia Farrow), akikből egyrészt kettő felesége volt, másrészt már idősebbek a filmbéli hosszú-puszi alatt.

Nem bírom ki, hogy ne soroljam fel a 10 női nevet, filmrajongó és filmet ismerő olvasóknak mindegyik név ütős lesz: Charlize Theron, Helen Hunt, Elisabeth Sue, Helena Bohem Carter, Tracy Ullmann, Juliette Lewis, Mira Sorvino, Julia Roberts, Demi Moore, Téa Leoni. Ha ehhez még hozzáveszem, hogy az öreg állítólag tized annyi gázsit fizet mindenkinek, mint a személyes filmenkénti tarifájuk, akkor még egy csavart kap az előző felsorolás. Persze Mr. Konigsberg sosem prédikált vizet, bort prédikált és ivott egyaránt, élete és filmes filozófiái összhangban vannak.

Félretéve az irigykedést, igazi Woody Allenes romantikus vígjátékra számíthatunk december elejétől a magyar mozikban, nagy sztárokkal (Anthony Hopkins, Antonio Banderas), gyönyörű nőkkel (Naomi Watts, Freida Pinto – a „Gettómilliomos” főhősnője), és mint mindig elgondolkodtató cselekménnyel, vagy párbeszédekkel.

лобановский александр женаgoogle panda 3.0экспресс доставка с alibabaлобановский александр игоревичдепульпирование зуба болиткарандаш для бровейсамая лучшая